Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Selah Sue en het Local Heroes programma met tien Groningse bands

1 april 2015

Met Selah Sue hebben we er een prachtige headliner bij! Verder heeft POPgroningen weer een mooi programma voor het Local Heroes podium samengesteld, met Joëlle Smidt, Green Hornet, Animal Antics, FENN, Santa Fé, North to the Night, The Rising Sun, View for a Day, Edo de Vlieger & Eva Waterbolk en de nog onbekende winnaar van de POPgroningen Talent Award.

Selah Sue zal op 5 mei op de Main Stage optreden. Deze zeer eigenzinnige singer-songwriter speelt in haar liedjes op unieke wijze met reggae, soul en jazz en scoorde hits met ‘Raggamuffin’ en ‘Crazy Vibes.’ Haar nieuwe album, ‘Reason,’ kwam twee dagen geleden uit. 

Joëlle Smidt
Joëlle Smidt

Local Heroes

In samenwerking met Bevrijdingsfestival Groningen presenteert POPgroningen nieuw talent op het Local Heroes podium. Elk jaar krijgen acts uit provincie Groningen de kans om zich op dit podium te presenteren. De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint als onderdeel van het bijbehorende prijzenpakket ook een plek op dit podium.

Het programma is zeer divers, van reggaerock van The Rising Sun tot postrock door North to the Night, van singer-songwriters Joëlle Smidt en Edo de Vlieger & Eva Waterbolk tot funky pop van Animal Antics, van experimentele electronica-act FENN tot alternatieve rock van View for a Day en rauwe rock ’n’ roll in de vorm van Green Hornet. En dan hebben we nog het net door het vermaarde Burger Records ontdekte Santa Fé met hun garage- of ‘hippierock.’ De tiende podiumplek wordt gevuld door de winnaar van de POPgroningen Talent Award, die op 24 april in Vera plaatsvindt.

 

Vrijheidscollege met Petra Stienen

Over ruim een maand is het al zo ver! Niet alleen op het festival, maar ook in de aanloop naar 5 mei gebeurt er al van alles. Zo vindt morgen (2 april) het eerste Vrijheidscollege plaats. Petra Stienen geeft een gratis toegankelijke lezing in het Groninger Forum Hereplein over Vrijheid van Religie. Burgemeester Peter den Oudsten zal het college inleiden. De aanvangstijd is 20:00 uur, en kaarten zijn gratis verkrijgbaar via de website van het Groninger Forum. Meer informatie over de Vrijheidscolleges vind je hier.

 

Local Heroes 5 mei 2014 Bevrijdingsfestival Groningen

Meer nieuws