Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Sena Performers Stage: Lil' Kleine, Bizzey, Donnie en meer

23 februari 2017

Naast Lil’ Kleine, Bizzey en Donnie zijn ook Jairzinho, Kevin, ANBU, Sjaak en Yung Nnelg bevestigd voor de Urban Area op 5 mei in het Stadspark. Jaarlijks presenteert Bevrijdingsfestival Groningen hier hét overzicht van de meest actuele urban acts op de Sena Performers Stage. Grootheden als Mr. Polska, Broederliefde en Kraantje Pappie kregen hier al vroeg in hun carrière een podium.

 

Lil’ Kleine brak in 2015 door met de roemruchte hit Drank & Drugs. Hij nam het nummer op samen met Ronnie Flex voor het album van hiphopcollectief New Wave, de controversiële winnaar van de Popprijs 2016. De video werd bijna 27 miljoen keer bekeken en Lil’ Kleine was vorig jaar de op één na meest gestreamde artiest op Spotify.

Bizzey is jarenlang succesvol MC van wereldwijde top-dj’s als Hardwell, Afrojack en Don Diablo. Zijn carrière gaat helemaal door het dak als lid van Yelllow Claw, bekend van hits als Krokobil en Shotgun. Sinds 2016 gaat hij weer solo. Zijn sound laat zich omschrijven als tropical hood bubbling met een vleugje hiphop en r&b en een rauw dancehall-randje.

 

Donnie is een waar fenomeen. De ras-Amsterdamse rapper, die zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe noemt, is meester van de bijzondere hersenspinsels en extravagante designeroutfits. Bas Bron van De Jeugd van Tegenwoordig produceerde nooit eerder voor andere rappers, maar maakte voor Donnies debuutplaat Mannelogie een uitzondering.

Rotterdam Airlines is momenteel één van de belangrijkste spelers in de Nederlandse hiphopscène. Onlangs won het album Gate 16 nog een Edison. Op Bevrijdingsfestival Groningen wordt het label vertegenwoordigd door medeoprichter Jairzinho en grote belofte Kevin.

Jarenlang maakte Sjaak Amsterdam-Oost onveilig met zijn straatraps. Samenwerkingen met grootheden als The Opposites en The Partysquad zetten hem als rapper op de kaart. 3voor12 omschreef het geluid van nieuwkomer ANBU als “curieuze, lichtvoetige en melodieuze trap in een maffe mengelmoes van Engelse slang, Limburgse straattaal (!!) en een vrachtlading aan zachte G’s”. De talentvolle Yung Nnelg mocht op Eurosonic Noorderslag zijn nieuwste EP Contra presenteren.

Partners

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door partner Sena, de naburige rechtenorganisatie voor muzikanten en producenten. De presentatie is in handen van BreakNorth, een jong hiphop radio- en videocollectief uit Groningen. 

Bizzey & Yung Felix - Doe Je Dans ft. Adje, Jozo & YOUNGBAEKANSIE

Meer nieuws