Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Sena Talent Stage programma: Broederliefde, Sevn Alias en meer

9 maart 2016

In de Urban Area staat jaarlijks het Sena Talent Stage, waar muziektalent zich kan presenteren aan het grote publiek. Bij deze maken we het complete programma van dit podium bekend! De 11 acts die er dit jaar zullen optreden zijn Sevn Alias, Broederliefde, The Partysquad, De Likt, LIJPE, Jonna Fraser, D-Double, Cazz Major, Yung Internet, Mr. Memoir & Drico en Luc-c. Het podium wordt gehost door BreakNorth, een jong hiphop radio & video collectief uit Groningen. 

Broederliefde
Broederliefde

De Nederlandse urban scene viert hoogtijdagen. Dat werd in januari al bevestigd met de Popprijs voor hiphopcollectief New Wave, en is nu ook te zien aan het indrukwekkende programma van het Sena Talent Stage tijdens Bevrijdingsfestival Groningen 2016.  Een groot aantal snel opkomende acts en al bekendere namen zullen op 5 mei in het Stadspark optreden.

Broederliefde is een rapcollectief en hechte vriendengroep uit Rotterdam, die hun stad al snel veroverde en ook in de rest van Nederland razendsnel aan populariteit wint. Sevn Alias trapte vorig jaar de deur van de Nederlandse hiphopscene in, en was al meteen dit jaar dé sensatie van Noorderslag, waar hij volgens 3voor12 het allerbeste optreden gaf.  Ook op Noorderslag waren Jonna Fraser, LIJPE, D-Double, die deel uitmaakten van New Wave en ook afzonderlijk van elkaar flink aan de weg timmeren. 

Daarnaast staan er op 5 mei twee ontzettend eigenzinnige livesensaties op het programma. Net als hun muziek kent de populariteit van The Partysquad al tien jaar geen grenzen. Met hun ‘creatieve chaos’ creëren ze nonstop clubhits en party anthems, die geen dansvloer onberoerd laten. En dan is er nog De Likt: met hun mix van minimale techno en italo, funky opsmuk en gepeperde woorden zetten ze een nieuw, sensationeel geluid neer en hebben ze zich ontpopt als een ware (live)sensatie.

Yung Internet neemt het publiek op grimmige beats mee op een trippy en bij vlagen hilarische reis door het Amsterdamse nachtleven. Verder presenteert Bevrijdingsfestival Groningen met Mr. Memoir & Drico, Cazz Major en Luc-c drie veelbelovende acts uit het eigen Noorden. 

Onder de knop 'Muziek' kun je zien wat er tot nu toe aan acts bevestigd is. In de komende weken maken we de rest van het programma bekend, houdt onze Facebookpagina en deze website in de gaten!

Meer nieuws