Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

The Coup, Newton Faulkner en The Flexican & MC Sef toegevoegd aan line-up

5 februari 2013

Naast Miss Montreal en Cold War Kids zullen op 5 mei ook Newton Faulkner en The Coup het hoofdpodium op de Drafbaan betreden. Het Nederlandse The Flexican & MC Sef staat op het tot 'Sena Talent Stage' omgedoopte podium in de Urban Area. 

Newton Faulkner
Newton Faulkner

The Coup, afkomstig uit Californië, gooide in de jaren ’90 hoge ogen met hun politiek getinte nummers in de lijn van Rage Against the Machine. De band staat bekend om hun dansbare beats en inhoudelijke teksten en is daarmee een perfecte aanvulling voor de line-up van Bevrijdingsfestival Groningen.

Voor liefhebbers van Ed Sheeran en Jack Johnson is er Newton Faulker, niet alleen door zijn rossige dreadlocks maar ook zijn bijzondere ritmische gitaarspel een opvallende verschijning. In Engeland en Australië een groot succes dankzij de hit 'Dream Catch Me' en 'I Hate Mondays'. Nu Nederland nog!

Sena Talent Stage

 

Dit jaar wordt het podium in Urban Area omgedoopt tot de Sena Talent Stage voor aanstormend, nationaal talent. De Sena Talent Stages zijn onderdeel van een uitvoerig en actief sociaal-cultureel beleid van Sena.

De eerste naam die voor dit podium bekend gemaakt mag worden is The Flexican & MC Sef. Producer The Flexican, onderdeel van Flinke Namen, is een perfect voorbeeld van hoe hard het kan gaan met de Nederlandse top. Samen met woordkunstenaar en rijmkoning Sef levert hij de perfecte ingrediënten voor een avondje verantwoord losgaan.

Houd de website in de gaten voor nog meer nieuwe namen! 

Newton Faulkner - Dream Catch Me

3voor12radio - The Coup - Guillotine

Yours Truly ADE 2012 Aftermovie

Meer nieuws