Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

The Hives en Augustines op Bevrijdingsfestival Groningen 2014

3 februari 2014

Zowel de Zweedse rockformatie The Hives als de Amerikaanse indieband Augustines staan, naast Ambassadeur van de Vrijheid Douwe Bob, op maandag 5 mei 2014 op het hoofdpodium tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen.

The Hives! Wie kent ze niet? De heren van de Zweede rockformatie The Hives hebben een berg aan hits op hun naam staan, waarvan Hate to Say I Told You So misschien wel de bekendste is. Hoewel The Hives al bijna twintig jaar bestaat kwam de echte doorbraak in Nederland in 2000 met het album Veni Vidi Vicious dat vol staat met ijzersterke dansbare gitaarnummers. Gedurende de afgelopen jaren is de band met nóg vier succesvolle albums onverslaanbaar gebleken en heeft het met optredens op o.a. Lowlands, Pinkpop, Werchter en Glastonbury een waanzinnige live-reputatie weten op te bouwen.

Hate to Say I Told You So

De indierock band Augustines (voorheen We Are Augustines) onstond in 2009 in New York. Hun debuutalbum Rise Ye Sunken Ship gooide hoge ogen bij de pers en werd in 2011 uitgeroepen tot beste alternatieve album door iTunes. Het album, onder andere sterk beïnvloedt door de dood van de broer van zanger Billy McCarthy staat vol persoonlijke nummers. Opvolger Augustines is duidelijk optimistischer, maar nog steeds herkenbaar door de uitgesproken, energieke sound die doet denken aan een combinatie van Dry the River, The National en Hold Steady. 

Uiteraard is dit nog maar het topje van de ijsberg. Houd de website in de gaten voor meer namen! 

We Are Augustines - Chapel Song

Meer nieuws