Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

The Lumineers en meer bevestigd voor de main stage

16 februari 2016

Bevrijdingsfestival Groningen staat bekend om zijn  vooruitstrevende programmering, met naast het beste uit Nederland ook internationale toppers.  Ook in 2016 stelt de programmering daarin niet teleur. Op donderdag 5 mei biedt de line-up van het hoofdpodium voor ieder wat wils, met onder andere The Lumineers, Kensington, Typhoon, Meschiya Lake & The Little Big Horns en Gallowstreet.

Met veel trots kondigt Bevrijdingsfestival Groningen de komst van The Lumineers aan! 4 jaar geleden was deze fantastische folk rock band uit Denver, Colorado overal ter wereld op de radio te horen met hun megahit 'Ho Hey,' en struinden toen vele podia af met hun energieke folkrock-hits. Nu zijn ze terug met een nieuwe plaat, vol muziek waar de levensvreugde vanaf spat! Hun enige andere show in Nederland, in de Melkweg, is al uitverkocht. 

The Lumineers - Ophelia

Kensington is één van de belangrijkste Nederlandse bands van dit moment. Met hun epische rocksongs verkochten ze vorige winter maar liefst twee keer de Ziggo Dome uit.
Daarnaast komt Typhoon naar Groningen, de hiphopmuzikant die ziel en zaligheid blootlegt met zijn eerlijke en oprechte teksten, en bij alles wat hij doet de ‘lobi’ voorop zet.
Nederland heeft nog meer goeds te bieden, bewijst de Gallowstreet Brass Band. Met behulp van drums, percussie en een hoop blazers speelt deze tienkoppige feestband hip-hop, house, brass en veel meer.

Tot slot bevestigt Bevrijdingsfestival Groningen vandaag de komst  van de charismatische en rijkelijk van tatoeages voorziene zangeres Meschiya Lake. Samen met haar band The Little Big Horns wekt deze Amerikaanse prachtvrouw de jaren dertig New Orleans jazz en dixieland tot leven. Lake staat bekend om haar bijzonder energieke live-performances. 

Naast optredens van onder andere deze artiesten zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘geef vrijheid door.’ Meer informatie over het programma van dit jaar wordt tijdens de komende weken bekend gemaakt. 

Meer nieuws