Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Tijdschema online en toevoegingen programma

25 april 2013

Het volledige tijdschema van de zes podia staat vanaf nu online, met meer dan 50 acts. Waaronder nieuwe toevoegingen van Lil'Kleine, KaliBwoy, Jong van Hart en Orange Skyline. 

Lil'Kleine
Lil'Kleine

Lil'Kleine

Deze rapper uit Amsterdam is piepjong, maar heeft nu al samengewerkt met artiesten als Faber yayo, Danny de Munk, Ali B en Lange Frans. Je zou 'm ook kunnen kennen van de BNN-serie Van God Los. 

De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer zijn maar ook legt hij zijn hart op tafel en schroomt hij niet zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, heeft deze artiest alles in zich om de next best te worden.

Jong van Hart

Net als het BNN programma 'Golden Oldies', gepresenteerd door Ruben Nicolai en momenteel razend populair, is ook Jong van Hart geïnspireerd door de geweldige Amerikaanse documentaire 'Young@Heart'.

Het koor brengt stevige popmuziek, van ruige rock tot prachtige ballads, met een enorm enthousiaste presentatie en een energie waar het publiek van opkijkt. Deze ouderen zitten bepaald niet achter de geraniums! 

KaliBwoy
KaliBwoy

KaliBwoy

KaliBwoy, het pseudeniem van Natalio Rijssel, is een Amsterdammer van Surinaamse afkomst. Zijn omgeving en familie, maar voornamelijk zijn oom, een Surinaamse dancehall-artiest, introduceerden hem vanaf jongs af aan al met dit muziekgenre en de levensstijl.

In korte tijd heeft deze uitzonderlijke en veelzijdige muzikant een stempel weten te drukken op de Nederlandse Dancehall-Reggae scene. Na diverse tracks en featurings met o.a. Keizer, Hydroboyz, Zwartlicht, Gikkels en Rasskulz, is Kali niet meer weg te denken uit de Hip-Hop scene.

Orange Skyline

Orange Skyline is een postpunk-revival band uit Groningen. Als invloeden zijn Oasis, The Libertines en The Who te herkennen wat resulteert in slim in elkaar stekende liedjes, die met een verbijsterende on-Hollandse bravoure worden gebracht.

Begin 2013 stond Orange Skyline op Grunnsonic (officieel onderdeel van Eurosonic). Op 19 april won Orange Skyline de POPgroningen Talent Award in Vera en verdienen daarmee een plek op het Local Heroes podium! 

???

Op woensdag 1 mei wordt de allerlaatste act van Main Stage (21.15-22.15) bekend gemaakt. 

Meer nieuws