Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Tim Douwsma en POPgroningen Talent Award winnaar The Movement aan programma toegevoegd

23 april 2016

Gisteravond won The Movement de finale van de POPgroningen Talent Award en verzekerde zich daarmee met een plek op het Local Heroes podium, waarvan het programma nu compleet is. Met de bevestiging van Tim Douwsma is ook het programma van Podium Noord compleet. 

Foto: Jan Lenting
Foto: Jan Lenting

Winnaar POPgroningen Talent Award
De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De talentenjacht sluit aan bij de initiatieven van provinciale popinstellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument.

Gisteravond streden Franky Age, Kira, Hollow Men en The Movement in een volle zaal van poppodium VERA om de POPgroningen Talent Award, en daarmee om een plekje op het Local Heroes podium. The Movement ging met de award naar huis. De vier nuchtere jongens omschrijven hun muziek als ‘gewoon rock!’ Geen poespas maar hard, rauw en puur. Deze energieke band, met invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy, is ontstaan in het aardbevingsgebied van Groningen en laat menig podium op zijn grondvesten schudden.

Tim Douwsma op Podium Noord
Met de bevestiging van Tim Douwsma is ook het programma van Podium Noord compleet. De van oorsprong uit Drenthe afkomstige Tim is binnen en buiten Nederland populair: zijn bekendheid begon met de deelname aan ‘So You Wanna Be A Popstar’ op SBS6. Hij ging met succes door als zanger, acteur en presentator. In 2014 verdeelde hij namens Nederland de punten in de finale van het Eurovisie songfestival, wat hem ook in Europa bekendheid opleverde als ‘the Dutch hot guy.’ 

Meer nieuws