Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Vrijheidscolleges van Prem Radhakishun en Dolf Jansen

30 januari 2017

De sprekers van de Vrijheidscolleges zijn bekend! De lezingen staan in het teken van de 'Vier Vrijheden' van Roosevelt.

Programmamakers Eric Corton en Prem Radhakishun, schrijfsters Simone van Saarloos en Naema Tahir, cabaretier Dolf Jansen, journaliste Fidan Ekiz, documentairemaker Sunny Bergman, oud-politicus Boris van der Ham en Amerikadeskundige Maarten van Rossem zijn bevestigd als sprekers voor de Vrijheidscolleges 2017. De colleges zijn een jaarlijkse serie lezingen over vrijheid die tussen 12 maart en 5 mei plaatsvinden in tien provincies in Nederland. 

De Vrijheidscolleges hebben de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema: Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship. Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2017. 

Prem Radhakishun en Dolf Jansen geven Vrijheidscolleges in Groningen. De lezing van Prem Radhakishun vindt plaats op zondag 30 april om 16:00 uur, in het Groninger Forum, locatie Hereplein. Dolf Jansen spreekt tijdens Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark, op vrijdag 5 mei om 11:00 uur. Aanmelden kan vanaf 13 maart. Klik hier voor meer informatie.

 

Meer nieuws