Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Website vóórvijfmei

14 april 2015

In de stad en provincie vinden verschillende evenementen plaats rond 4 mei. Vorige week kondigden we het programma van 4 mei in het Park al aan. Op de website ‘vóórvijfmei’ is een overzicht te vinden van de verschillende andere projecten rondom herinneren en herdenken. 

4 en 5 Mei zijn nauw aan elkaar verbonden. Sterker nog: zonder 4 mei is er geen 5 mei. Zonder stil te staan bij de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog én actuele gebeurtenissen in landen als Syrië en Oekraïne is het niet mogelijk om op 5 mei de vrijheid te vieren. 

Uiteraard vinden er op 4 mei in Groningen traditiegetrouw diverse kransleggingen plaats bij monumenten en is er de traditionele stille tocht vanaf het Joods Monument bij de Hereweg en kranslegging bij de Martinikerk, georganiseerd door Stichting 4 mei Herdenking. Daarnaast organiseren onder andere het NNT, Club Guy & Roni en Theater De Steeg, Vereniging 4 Mei-Projekt en Stichting Open Joodse Huizen speciale herinneringsprojecten. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op http://www.voorvijfmei.nl.

Op 4 mei in het Park zijn er optredens van Tangarine, awkward i, Orange Skyline en The Blind Roofers. Ook dragen Kasper Peters en Jephta de Visser speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk voor. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten en diverse eet- en drinkgelegenheden Klik hier voor meer informatie! 

Meer nieuws