Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Wijzigingen Raad van Toezicht stichting Vier 5 mei

28 december 2017

Stichting Vier 5 mei - de organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor de organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen - heeft sinds begin dit jaar een nieuwe bestuursmodel. De oude situatie was er één van een directeur met een apart bestuur, sinds 1 maart 2017 is er een directeur/bestuurder en een Raad van Toezicht. Er volgden geen personele consequenties uit deze wijziging, de oude bestuursleden traden allen toe als lid van de RvT.

De rechtvaardiging van deze wijziging lag in de constatering dat de verantwoordelijkheid van het bestuur bij met name majeure beslissingen op de dag van 5 mei niet goed te effectueren viel. De grote verantwoordelijkheid die ligt bij de uitvoering van Bevrijdingsfestival Groningen, met name als het gaat om concrete veiligheidsmaatregelen, vroeg om een andere inrichting van het bestuurlijk mandaat.

Per 1 januari 2018 vinden er wijzigingen plaats in de Raad van Toezicht, vanuit het perspectief van een rooster van aftreden. De voorzitter van de RvT, Mohn Baldew, eveneens voorzitter van de stichting van 1 juni 2012 tot 1 maart 2017 en voorheen penningmeester sinds 1 juli 2008, treedt af. Hij wordt opgevolgd door Rob Vinke, die sinds 1 april 2013 betrokken was bij het stichtingsbestuur als penningmeester. Baldew was gemeenteraadslid voor de PvdA in Groningen van 2006 tot 2012, werkzaam als controller bij het Noorderpoort en mede-eigenaar van Martinizorg. Vinke is directeur/eigenaar van adviesbureau Het Zuiderlicht.

Ook nemen afscheid Katy van Hasselt (bestuurslid sinds 1 maart 2007) en Bernadette Diekstra (eerst lid en vervolgens secretaris van het bestuur, later vicevoorzitter sinds 1 januari 2008). Nieuw lid van de RvT is Anja Aaldering (tot 1 januari 2018 directeur/bestuurder bij de MJD te Groningen). Zittend lid van de RvT blijft, naast de nieuwe voorzitter, Annet Dijkema. 

Meer nieuws