Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Zonnig en drukbezocht Bevrijdingfestival Groningen 2013

6 mei 2013

De bezoekers en de organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen 2013 kijken terug op een prachtige zonnige dag. Het bleef de hele zondag droog, waardoor het Stadspark eerder dan voorgaande jaren vol liep. Druk was het vooral tijdens Miss Montreal, Sandra van Nieuwland en Blaudzun. De Kids Area was in de middag één van de populairste plekken. Later op de avond bleef vooral het jonge publiek hangen voor Flexican & MC Sef en The Opposites die zorgden voor een knallende afsluiter. Er was geen sprake van ernstige incidenten, overal in het Stadspark was het gezellig druk en heerste er een gemoedelijke sfeer.

Publiek tijdens The Opposites
Publiek tijdens The Opposites
Broodjes bakken in de Kids Area
Broodjes bakken in de Kids Area

Ook dit jaar was het Bevrijdingsfestival een ‘melting pot’ van zowel muziekstijlen als leeftijden en nationaliteiten. Op het veld van Local Heroes werd in het gras genoten van lokale muziek, theater en workshops. Dansen bij de Bus deed zijn naam eer aan: duizenden bezoekers dansten er op zowel populaire als experimentele beats. Op de Sena Talent Stage @ Urban Area waren er naast optredens ook succesvolle Freestyle Talkshows waar het jonge publiek van zich liet horen. Tijdens het nationale 5voor5 moment dansten bezoekers bij Main Stage op het lijflied ‘Dance the war is over’ van Handsome Poets.

Het Stadspark bleek wederom een uitermate geschikte locatie voor zo’n grootschalig evenement. Het publiek sprak tijdens het doven van de vlam samen met presentator Ebel Jan van Dijk af om elkaar volgend jaar weer te ontmoeten op Bevrijdingfestival Groningen 2014. Graag zien we jullie daar! 

Publiek op Main Stage tijdens het 5voor5 moment
Publiek op Main Stage tijdens het 5voor5 moment

Meer nieuws