Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Crewgids

In deze online Crewgids vind je alle belangrijke informatie voor je werkzaamheden op het Bevrijdingsfestival. Directeur Diederik van der Meide schreef een voorwoord.

Vanaf 2001 in het Stadspark, vanaf 1991 in Groningen: ons Bevrijdingsfestival. Van circa 5.000 bezoekers in 1991 tot meer dan 100.000 nu. De organisatie van het festival vergt een hele inspanning. Niet alleen van mij en de staf, maar van jullie allemaal. Spannend, want het moet in één keer goed; we kunnen het niet op 6 mei overdoen. Daarom is het ook zo belangrijk dat jullie weten wat je doet, hoe je het doet en zelfs waarom je het doet.

Over het waarom ben ik kort: 5 mei is van belang, groot belang. We leven nog steeds in een hele prettige samenleving. Dat is wel eens anders geweest, en elders is het nog steeds ‘geen pretje’, om een understatement te gebruiken… Dat mogen we dan ook echt wel uitbundig vieren, maar niet zonder in ons achterhoofd te houden dat dit feestje echt anders is dan bijvoorbeeld Koningsdag! Het is een feestje met inhoud, en met een thema. Dit jaar is dat ‘Geef vrijheid door’. Dit dragen we uit tijdens het 5voor5 moment op Main Stage (om 16.55 uur).

Deze Crewgids zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van onze organisatie: niet alleen wie wie is, maar ook waar de toiletten zijn, hoe de beveiliging werkt, wat je moet doet met een weggelopen kind etc. Neem het goed door zodat je goed voorbereid bent op 5 mei.

Veel plezier, en alvast dank voor je inzet!

 

Diederik van der Meide,

Directeur Bevrijdingsfestival Groningen