Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Defensie

Koninklijke luchtmacht vliegt voor de vrijheid

Defensie beschermt wat ons dierbaar is en zet zich met mensen en middelen dagelijks in voor vrede, vrijheid en veiligheid in binnen- en buitenland. Op 5 mei vliegen twee Cougar transporthelikopters en één NH90 maritieme helikopter door heel Nederland voor de vrijheid! De helikopters van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht brengen de Ambassadeurs van de Vrijheid - Ronnie Flex & Deuxperience, Fedde Le Grand en MY BABY - naar verschillende bevrijdingsfestivals.

Leven in een vrij en veilig land is niet vanzelfsprekend. Vroeger niet en nu niet! Zolang er oorlog, onrust, conflicten, piraterij en terreur in de wereld zijn, is de krijgsmacht hard nodig. Defensiemedewerkers werken vaak onder de meest extreme omstandigheden aan vrede, vrijheid en veiligheid. De kracht van Defensie is een unieke combinatie van teamwork, kameraadschap en onvoorwaardelijk onderling vertrouwen. Het hele jaar door wordt er intensief en veelvuldig getraind om overal op voorbereid te zijn.

Met de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht levert Defensie graag een bijdrage aan de Bevrijdingsfestivals in Nederland om samen te vieren dat we in een vrij land leven. De inzet van de helikopters maakt het mogelijk dat de Ambassadeurs van de Vrijheid zo veel mogelijk optredens door het hele land kunnen verzorgen.

Foto: Knelis
Foto: Knelis