Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

NederlandSchoon

Samen voor een schoner Bevrijdingsfestival

De Bevrijdingsfestivals en NederlandSchoon zetten zich ook dit jaar weer in om het zwerfafval op de festivalterreinen te verminderen. Naast opvallende afvalbakken en schoonmaakteams die zichtbaar aan het schoonmaken zijn, gaat er dit jaar extra aandacht uit naar de jonge bezoekers van de festivals. Op alle 14 Bevrijdingsfestivals spelen kinderen het spel ‘Ranking the Rubbish’ dat hen leert wat de afbraaktijden zijn van verschillende producten.  

De samenwerking tussen de Bevrijdingsfestivals en NederlandSchoon is ingegeven door de wens van de festivals om meer aandacht te geven aan een schone omgeving. In een schone omgeving voelen mensen zich immers prettiger en veiliger. Deze doelstelling komt overeen met NederlandSchoon, dat zich inzet voor het voorkomen van zwerfafval en hiertoe gelijkgestemden (mensen, organisaties en gemeenten) activeert en lokaal met elkaar verbindt. Zo wordt een grotere vuist tegen zwerfafval gemaakt.

Supporter van Schoon is de beweging waaronder al deze vrijwilligers zich kunnen scharen. Op www.supportervanschoon.nl kan iedereen die de handen uit de mouwen wil steken een actie aanmaken en materialen bestellen om schoon te maken of schoon onder de aandacht te brengen.