Plattegrond 2019

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Ook dit jaar vieren we op 5 mei onze vrijheid in het Stadspark. Maar: er veranderen een aantal dingen. We hebben dit voor je op een rijtje gezet zodat jij weet waar je op 5 mei de vrijheid gaat vieren!

First things first: alles op de drafbaan blijft hetzelfde. De Main Stage en Sena Performers Stage blijven gewoon op de drafbaan, net zoals de afgelopen jaren.

De Weide Wereld en Kids Area verhuizen samen naar een mooi groot veld vlakbij de Kinderboerderij. Daar is veel meer ruimte voor de bezoeker die de grote drukte wil vermijden. Wel zo fijn! Daar in de buurt vind je Podium Noord. Deze verplaatst vanaf het parkeerdek van MartiniPlaza naar de parkeerplaats van de Kinderboerderij.

Het Local Heroes podium verhuist binnen het Stadspark; achter de vijver bij het wok restaurant Ni Hao. Grootste voordeel voor jullie: dit terrein is zonniger. Voordeel voor ons én voor jou: de ondergrond is hier beter voor het podium, de barren en eettentjes. Dansen bij de bus? Dat wordt Dansen bij de Vijver! Dit podium verhuist naar de andere kant van dezelfde vijver als Local Heroes. Dit veld ligt vlakbij de voetbalvelden van Velocitas en de atletiekbaan.

Kortom; er zijn geen podia meer in het voorpark – alles gaat naar de westzijde van de ring. Voor buurtbewoners een voordeel: de(geluids)-overlast zal afnemen. Een belangrijke reden om de inrichting te wijzigen is de erg drukke Concourslaan noordzijde. Door de nieuwe indeling is het veel logischer om gebruik te maken van de ingang bij de woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza. En geloof ons: dan ben je sneller bij je favoriete podium!

Ook deze (crowdmanagement)maatregelen zijn ervoor bedoeld de drukte en de rijen voor de bezoekers minder groot te maken, net zoals de invoering van PIN Only.

Om het makkelijk te maken hebben we natuurlijk een nieuwe plattegrond voor je gemaakt. Klik hier om de plattegrond te downloaden of ga naar plattegrond. Tip: maak gelijk even een screenshot, dan weet je altijd waar je heen moet!