Voorzieningen

Om je bezoek aan het festival zo comfortabel mogelijk te maken, is er een groot aantal voorzieningen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een informatiepunt, toiletten en EHBO.

FIETSENSTALLINGEN
Het terrein is het beste te voet of met de fiets te bereiken. Bij de verschillende ingangen zijn fietsenrekken te vinden. Op het terrein van het Noorderpoortcollege aan de Paterswoldseweg bevindt zich een bewaakte fietsenstalling. Op het terrein zelf zijn fietsen niet toegestaan. Zie ook bereikbaarheid voor meer informatie.

INFORMATIEPUNT
Bij de toegang naar de Drafbaan vind je een informatiepunt. Ook staan er de hele dag hosts bij de entrees om je de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

MEETING POINTS

Speciaal voor het Bevrijdingsfestival worden er extra zendmasten geplaatst om een zo goed mogelijk telefonisch bereik te creëren. Desondanks kan het zijn dat je op 5 mei door de grote drukte slecht bereik hebt. Spreek daarom van tevoren met elkaar af, bijvoorbeeld bij het meeting point van het vfonds, vlakbij de hoofdentree van de Drafbaan (zie afbeelding hiernaast).

TOILETTEN
Verspreid over het terrein zijn voldoende toiletten te vinden. Er zijn chemische toiletten (gratis), en luxere toiletten met wasgelegenheid. Voor de luxere toiletten kun je een plasse-partout kopen voor € 1,25. Deze is de hele dag geldig. Toiletten voor mindervaliden zijn te vinden bij de betaalde toiletten op de Drafbaan (wel gratis toegankelijk voor mindervaliden) en bij Dansen bij de Vijver, Weide Wereld en bij de toiletten tussen Podium Noord en de Kids Area.

WATERTAPPUNTEN
Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we best trots op zijn! Daarom zorgt het Bevrijdingsfestival er samen met Waterbedrijf Groningen voor dat je kunt kiezen voor kraanwater. Waterbedrijf Groningen levert drinkwater aan 270.000 klanten in de stad en provincie. Op het festival kun je een hervulbaar flesje kopen. Deze kun je gratis onbeperkt vullen bij de watertappunten.

EHBO
Er zijn EHBO-posten bij Main Stage, Sena Performers Stage, Kids Area en bij Dansen bij de Vijver. Daarnaast lopen er EHBO-ers rond over het terrein. Heb je hulp nodig? Vraag één van de Bevrijdingsfestival-medewerkers, zij weten ze vinden.

ROLSTOELPODIUM
Voor bezoekers die in een rolstoel zitten is er een speciaal podium op de Drafbaan bij Main Stage.