Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Eten & drinken

Op het festivalterrein zijn allerlei eettentjes te vinden. Natuurlijk kun je er terecht voor bijvoorbeeld patat, pizza, hamburgers en kebab, maar denk ook aan biologische producten of de Aziatische, Mexicaanse of Marokkaanse keuken. Bij de barren is water, fris, bier en wijn te krijgen.

Onze bezoekers zijn al jaren onze 'hoofdsponsor': met de opbrengst van het eten en drinken kunnen wij de podia bouwen, de artiesten boeken en onze medewerkers betalen. Meer uitleg vind je hier. We hopen dan ook dat je van onze uitgebreide catering gebruik maakt, maar het is wel toegestaan om je eigen eten mee te nemen. In de verband met de warmte mag je ook plastic flesjes water meenemen, net als lege plastic flessen om te vullen bij de watertappunten. Overige (fris)drank (in glas, karton, blik of plastic) mag niet mee. Bij de ingang worden bezoekers hierop gecontroleerd en wordt het in beslag genomen.

Munten

Er kan op het festivalterrein alleen met munten (breekbaar tot halve munten) worden betaald. Munten zijn verkrijgbaar bij de kassa's en bij de muntautomaten. Overal kun je zowel pinnen als met contant geld betalen. Kijk wel even goed of je in de juiste rij gaat staan.

Je vindt de kassa's bij de entree van de Drafbaan, bij Local Heroes en Weide Wereld. Muntautomaten zijn te vinden bij het vfonds meeting point op de Drafbaan, bij Dansen bij de Bus, Podium Noord en de Kids Area. Zie ook de plattegrond. Eén munt kost €2,50. Frisdrank kost slechts een half muntje, oftewel €1,25. 

Munten retourneren kan bij de kassa's op de Drafbaan tot 00u00, Local Heroes tot 23u00 en Weide Wereld tot 21u00.

Geen 18? Geen alcohol

Op Bevrijdingsfestival Groningen wordt er geen alcohol verkocht aan bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Mocht een barmedewerker twijfelen aan je leeftijd, dan behoudt hij of zij het recht om geen alcohol te schenken. Wil je gedoe aan de bar voorkomen? Haal dan, op vertoon van je ID,  een 18+ polsbandje bij de bar.

Watertappunten

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we best trots op zijn! Daarom zorgt het Bevrijdingsfestival er samen met Waterbedrijf Groningen voor dat je kunt kiezen voor kraanwater. Waterbedrijf Groningen levert drinkwater aan 270.000 klanten in de stad en provincie. Op het festival kun je voor 1 muntje een hervulbaar flesje kopen. Deze kun je gratis onbeperkt vullen bij de watertappunten. Je vindt ze bij de ingang van de Drafbaan, bij Dansen bij de Bus en bij het Local Heroes-podium.

Waterbedrijf Groningen