Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Alain Clark

Alain Clark is de Nederlandse soulsensatie uit Haarlem, die vanaf zijn negende jaar al actief is als muzikant. Zijn eerste wapenfeit als solo-artiest is de single 'Heerlijk'.

Alain brengt in 2007 het succesvolle Engelstalige album 'Live it Out' uit, waarvan de eerste single 'This Ain't Gonna Work' een grote hit is, gevolgd door 'Father and Friend' en 'Blow me Away'. In 2010 ligt de opvolger 'Colorblind' in de winkels in Nederland, Italië, Zwitserland en Brazilië. Na een hectische periode met optredens door heel Europa wordt er op dit moment hard gewerkt aan een derde studioalbum. Alain Clark staat bekend om zijn energieke liveshows en zal in Groningen de eer hoog houden als Ambassadeur van de Vrijheid. 

Ambassadeur van de Vrijheid 2012

In 2012 is Alain Clark samen met Nick & Simon en Go Back to The Zoo Ambassadeur van de Vrijheid. Alain Clark zal het Bevrijdingsfestival in Groningen daarom ook bezoeken per helikoper. Clark maakte vooral op school kennis met de thema’s oorlog en vrijheid: “Tijdens de geschiedenislessen raakte ik geboeid door de oorlog en werd ik mij bewust van het feit dat ik in vrijheid leef. Dat vrijheidsbesef probeer ik jongeren ook mee te geven.

Alain Clark - Colorblind Tour Moments - Part 2 - Oosterpoort, Groningen

« terug naar artiestenoverzicht