Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Das Pri-V

Een bijzondere samenwerking van de rappers Typhoon, Sticks, Rico, Akwasi en het producersduo Seven League Beats ziet 5 mei aanstaande het levenslicht. Deze artiesten hebben zich onder de naam 'Das Pri-V' op muzikale wijze verbonden aan een burgerinitiatief ter bevordering van de privacy en zullen op 5 mei zowel op Bevrijdingsfestival Overijssel als Bevrijdingsfestival Groningen hun stem laten horen.

"Onze privacy is de afgelopen jaren flink aangetast en daarmee indirect onze vrijheid. De verplichte afname van vingerafdrukken, een biometrisch paspoort, de bewaarplicht van telecommunicatie, en de registratie van meer en meer persoonsgegevens door overheden en bedrijven zijn slechts een kleine greep uit de talloze maatregelen en acties die onze privacy ondermijnen'', aldus Seven League producer Rob Peters. ''Het groeiend cameratoezicht in de openbare ruimte, de AH-bonuskaart, de OV-chipkaart en groeiende bevoegdheden van inlichtingen- en opsporingsdiensten maken van ons, vrije burgers, potentiële verdachten en lucratieve datapakketjes", vult Typhoon, Ambassadeur van de Vrijheid 2009, aan. ''Ik heb toch niets te verbergen is een veelgehoorde uitspraak, maar let wel onze privésfeer is een burgerrecht en geen privilege!"

Das Pri-V is een muzikaal burgerinitiatief om zichtbaar, hoorbaar en voelbaar mensen met elkaar te verbinden die zich willen uiten omtrent privacy (schendingen), maar nog meer ter bevordering van onze burgerlijke waakzaamheid als het aankomt op onze privacy en vrijheid. Das Pri-v is tot stand gekomen in samenwerking met Glenn de Randamie, Rob Peters, Niek van der Sprong culturele producties, Vrijbit, Poppodium Hedon en Studentertainment.

Typhoon
Typhoon

Typhoon

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, staat momenteel onder contract bij het platenlabel Top Notch. Samen met Rob Peters (Seven League Beats) initiator van Das Pri-v. Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière met Rudeteenz, waarin hij samen rapte met Rico (Opgezwolle) en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later maakte hij zijn solodebuut op het verzamelalbum ‘Vet verse flows’. Begin 2009 gingen Rico en Sticks samen met ART, Typhoon en James door onder de naam Fakkelbrigade. Later dat jaar kreeg hij de Zilveren Harp 2008 toegekend.

Seven League Beats

Van Zwolle is al langer bekend dat er goede hiphop wordt gemaakt. Seven League Beats gaat echter verder met keiharde beats, dubstep en glitch-hop. Seven League Beats is een producerduo aangesloten bij de Fakkelteitgroep en bestaat uit Dries Bijlsma (Productie Typhoon’s Tussen Licht en Lucht) en Rob Peters. Onder deze naam schaart het duo al hun uiteenlopende producties en bijvoorbeeld ook samenwerkingen met Rico en Typhoon. Hun live act is energiek en hard maar de complexere tracks schuwen ze tijdens een live set ook niet.

Sticks
Sticks

Sticks

Junte Uiterwijk beter bekend als Sticks is begonnen met Rappen in 1995, altijd met drang naar perfectionisme en vernieuwing. Maakte onderweg albums met Opgezwolle, Opgeduveld, Kubus, Fakkelbrigade en A.R.T. Houdt van teksten schrijven, niet zo van freestylen. Maar als je het ‘m vraagt, doet ‘ie t soms wel. Teksten schrijft hij het meest in rap vorm. Sticks houdt van mensen die verder kijken dan hun neus lang is, die clichés in welke vorm dan ook vermijden. Mensen die ondanks een soms neerslachtige bui wel positief proberen te blijven.

Rico

Ricardo McDougal, beter bekent als Rico is geboren in Harderwijk. Samen met Sticks en DJ Delic vormde hij de rapformatie Opgezwolle. Tegenwoordig vormt Rico samen met Sticks, ART, Typhoon en James een groep onder de naam Fakkelbrigade. Ook geeft Rico rap-workshops op onder andere festivals en scholen. Tot slot tourt hij momenteel met Kubus door het hele land om de fans een geweldig concert te geven in het teken van het album DMT.

Akwaki (Zwart Licht)
Akwaki (Zwart Licht)

Akwasi (Zwart Licht)

Akwasi Owusu Ansah, beter bekend als Akwasi begon in 2001 met schrijven maar pas in 2006 met rappen. Hij is enige tijd actief geweest als host op verscheidene plekken. In november 2007 besloten Akwasi en Hayzee samen te werken onder de naam Zwart Licht. Kort daarna vroegen ze aan rapper Leeroy versterking voor hun liveshows, waarna ze in een jaar tijd ruim 50 optredens deden.

Met al deze namen zijn we er echter nog niet! De line-up van Das Pri-v zal verder worden aangevuld met Meester T en host O-Dog. Muzikanten Coen Witteveen en Sebastiaan van Olst maken de show compleet.

« terug naar artiestenoverzicht