Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Gers Pardoel

Op 12 mei 1981 wordt Gerwin Pardoel, 35 minuten voor zijn broertje Robbie, in Nijmegen geboren. Na een korte skatecarrieère reist Gerwin zijn broer achterna naar Rotterdam om te werken aan zijn muziek. De juiste keuze, blijkt nu!

In Rotterdam komt hij in contact met Postman die hem inspireert om zijn stoere raps om te zetten in iets persoonlijks. Vriend en regisseur Steffen Haars regelt een samenwerking tussen Gers en The Opposites, wat leidt tot de monsterhit 'Broodje Bakpao': de titeltrack van 'New Kids Turbo'. Hierna komt Gers in een stroomversnelling terecht: direct na Broodje Bakpao brengt hij via de So So Lobi-mixtape een track uit, "Op Zoek Naar De Symfonie". Hij krijgt een contract bij het label TopNotch en behaalt een ander succes met The Partysquad met de single 'Ik Ga Hard'.

Op 24 oktober 2011 is Pardoels debuut album  'Deze wereld is van jou' uitgebracht. De tweede single van het album, 'Ik neem je mee', is wederom een enorme hit: geen nummer stond vorig jaar langer op 1 in de Single Top 100. Na een overdonderd optreden op Noorderslag begin dit jaar komt Gers Pardoel op 5 mei terug om Groningen opnieuw te veroveren.

Gers Pardoel - Ik Neem Je Mee

« terug naar artiestenoverzicht