Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Adje

De Antilliaanse Julmar Simons “Ado’nis” of ” Adje” geboren op 2 oktober 1982 te Amsterdam, groeit op in de Bijlmer. Julmar komt uit een Antilliaanse familie, waar muziek bij de opvoeding hoort.

Op zijn 14e verhuist hij naar het rustige Amsterdam Noord. Omdat er in Noord weinig te doen is voor pubers van 14 jaar focust hij zich volledig op het schrijven van teksten en het verbeteren van zijn rap kwaliteiten. Als Julmar op zijn zestiende wordt ontdekt door een bodyguard, tijdens zijn eerste optreden in “De Kade” te Zaandam, treed hij toe tot de rapscène in Nederland.

Adje valt op door zijn pakkende teksten, die voornamelijk over de problemen van de maatschappij gaan. Julmar heeft op jonge leeftijd al de gave om zich heel goed in de moeilijke situaties van andere mensen te verplaatsen en kan heel slecht tegen onrechtvaardigheden in de wereld. Hij is bewust van de invloed die hij zou kunnen hebben als rapper en vind het belangrijk een boodschap over te brengen. Zijn teksten maken veel emoties los en vertellen je waar het op staat, hij probeert hiermee jongeren wakker te schudden, te raken en hoop te geven. Op 5 mei krijgt hij de kans om dit te doen in de Urban Area op Bevrijdingsfestival Groningen. 

CHO - BOMBAY ft. Sembem & Sjaak [#KK2]

ADJE - HELE MENEER

« terug naar artiestenoverzicht