Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Douwe Bob

Douwe Bob Posthuma (21) won in de zomer van 2012 De Beste Singer Songwriter competitie. Met zijn debuutalbum Born In A Storm met daarop onder meer de hit You Don’t Have to Stay profileert 
Douwe Bob zich als een authentieke en talentvolle artiest. In 2014 mag hij zich, naast Kengsinton en Gers Pardoel, Ambassadeur van de Vrijheid noemen. 

Douwe Bob Posthuma (21) vindt het een eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Maar de beladenheid van deze eervolle functie voelt voor hem als een grote verantwoordelijkheid. Douwe: “We moeten beseffen dat we vrij zijn.”

“Nederlanders hebben de neiging om over van alles en nog wat te klagen maar we hebben het hier in vergelijking met andere landen heel aardig voor elkaar. We moeten beseffen dat we vrij zijn. 5 mei is het moment waarop we de vrijheid vieren. De vrijheid moeten we koesteren. Want vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Voor vrijheid moet je je blijven inspannen.”

Muziek is Douwe Bob met de paplepel ingegoten. Zijn vader Simon Posthuma is kunstenaar en muzikant en werkte onder meer samen met The Beatles. Voor de langspeelplaat Sgt. Peppers Lonely Heartsclubs Band van The Beatles ontwierp Simon Posthuma de cover die een icoon van de hippietijd werd. Van zijn vader leerde Douwe de kracht van beeld en geluid. Zijn moeder toerde als rock ’n roll-danseres. Zij bracht Douwe de liefde voor het podium bij. Over zijn bijzondere vrije opvoeding is de documentaire Whatever Forever: Douwe Bob gemaakt die in 2012 op het documentaire festival IDFA werd vertoond.    

Douwe Bob Posthuma - Standing here helpless: De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Douwe Bob - Multicoloured Angels (Official Video) 3FM Mega Hit

« terug naar artiestenoverzicht