Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Pushin Wood & Planet Monkey

Ook dit jaar zorgt Pushin Wood Soundsystem voor de muzikale opvulling op het Plein van de Vrijheid, tussen de optredende acts door. Ze worden bijgestaan door Planet Monkey. 

Pushin Wood Soundsystem is een collectief dj’s/producers uit Groningen en is ontstaan in 2005 bij de première van de skate-film Pushin Wood, mede door hen geproduceerd. Sindsdien hebben ze getourd in Cuba en Duitsland, hebben een aantal (vinyl)platen op hun naam staan en hebben ze comics uitgebracht. Optredens zijn er door het land bij onder meer Soulclap, Clash en een radio-optreden bij Giel Beelen.

De DJ's zijn tevens verantwoordelijk voor de Bambeats-avonden in Simplon, waar ze artiesten naartoe halen die hun inspireerden zoals Mr Scruff en DJ Format. Maar ze zijn evenzeer beïnvloed door 'oudjes' als James Brown, Fela Kuti en Joe Bataan. Naast de Bambeats-avonden runnen de heren sinds 2012 ook Bambeats Records, een DIY platenlabel. Al sinds 2009 zijn ze een vast gegeven op het Bevrijdingsfestival in Groningen, dus voor de trouwe bezoeker al lang geen onbekende meer. Van oude naar nieuwe muziek, en van Afrika via de Balkan naar Zuid-Amerika, bij Pushin Wood is het altijd weer een verassing. Een traktatie voor de ware muziekliefhebber en festivalbezoeker!

Planet Monkey

Ethio Jazz Beat maker “Planet Monkey” is een echte sample kunstenaar. Hij groeide op tussen Afrikaanse muziek en de Hiphop uit de jaren 90 en maakte afgelopen jaar een muzikale trip door Ethiopië op zoek naar muziek uit zijn vaderland. Al deze ingrediënten zorgen voor de perfecte mengelmoes voor liefhebbers van Bonobo, Madlib en Ethiopische grootheid Mulatu Astatke. Wie bij deze namen opgloeit zal zich op Planet Monkey zeker thuis voelen. Binnenkort brengt hij zijn 2e officiële plaat uit op het Bambeats label. Hij zal speciaal voor het Bevrijdingsfestival diep in zijn platenkratten graven naar het funky-ste vinyl, en wie weet zal hij ook wat  van zijn nieuwe plaat ten gehore brengen…

Pushin Wood Soundsystem - Afro tip

Planet Monkey "Crack The Nuts" Official Music Video

« terug naar artiestenoverzicht