Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Abbeye

Dingen voor de mensen. Dat is wat Abbeye (Reinier Klunder) doet. De eigenzinnige rapper uit Groningen bracht in het verleden al projecten uit als 'De Eerste Kennismaking Mixtape' en 'De KABLEEEMMM Tracks', kneep er vervolgens even tussenuit (de redenen daarvoor laten wij in het midden), maar heeft zijn focus weer helemaal teruggevonden. Bovendien weet hij beter dan ooit welk verhaal hij wil vertellen. En vooral hoe hij dit wil vertellen! 

Waarom Abbeye een ooglap draagt? Omdat het hem goed staat? Misschien. Misschien ook omdat hij door een ongeluk beschadigde hersenzenuwen heeft waardoor zijn rechteroog niet goed meer functioneert, het beeld daarvan ''on some LSD shit'' is en hij dubbel ziet. Maar er gaat ook een verhaal rond dat hij ooit is blijven hangen in een paddotrip waarin hij dacht dat hij een zeerover was...

Onlangs tekende Abbeye bij Bankpioniers, het label van Kraantje Pappie. En wat kan je nu eigenlijk van hem verwachten? Aan de ene kant teksten die over-detop, humoristisch en provocerend zijn, als iemand die te laat zijn pubertijd ontdekt heeft. Maar net zo makkelijk levensbeschouwelijk, diepgaand en eerlijk. Qua muzikale omlijsting laat Abbeye zich niet graag in een hokje drukken. Je kan hem op een boombap-achtige beat horen of op een 808 trapbeat. Maar je gaat altijd horen dat het Abbeye is! 

 

Abbeye - Misfits

« terug naar artiestenoverzicht