Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Digitzz

Als Engelstalige rapper is Nigel “Digitzz” Williams in Nederland een opvallende verschijning. Als kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, tweetalig opgevoed, is de Engelse taal voor Digitzz een tweede natuur. Na diverse omzwervingen - zo voetbalde hij in Jong Oranje en woonde hij een periode in Amerika - heeft Digitzz zijn roeping gevonden. “Ik heb mijn keuze voor muziek gemaakt en zal alles doen om het te maken.” 

Via Brabant, Amsterdam, Arnhem en Nijmegen belandde hij in Utrecht op de Herman Brood Academie. Een muziekopleiding die hij inmiddels succesvol heeft afgerond. “Ik heb een jaar mode gedaan, zelfs een tijdje grafisch vormgeving, alles om maar tijd over te houden voor muziek. Ik was toen al in contact met producer Boaz v/d Beatz. Ik was er bij toen de naam ‘Nouveau Riche’ werd bedacht en heb hele toffe jaren met die jongens beleefd. De sound en stijl van de muziek veranderde steeds meer in iets wat niet zo bij mij past. Ik ben niet die springende wilde dude, ik ben meer op mezelf, positief en rustig. Ik ben cool met iedereen, maar moest op zoek naar mijn eigen wereldje.” 

En met resultaat. Eind vorig jaar verscheen zijn debuut The Good Stuff EP, en de echte doorbraak kwam met het zomerse nummer The Jam. De charismatische en vrolijke Digitzz knuffelt, aait en overwint cultuurverschillen (aldus 3VOOR12) en is klaar om de wereld te veroveren met zijn mellow hip-hop offensief. 

Digitzz - The Jam

« terug naar artiestenoverzicht