Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Glennis Grace

Glennis Grace behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Sinds 1994 is ze bekend bij een groot publiek, wanneer zij als 16-jarig meisje deelneemt aan de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment in Time’. Ze pakt heel Nederland in en wint voor een miljoenenpubliek het tv-programma.

Haar solocarrière komt daarna in eerste instantie niet echt van de grond, totdat ze in 2005 met de ballad My Impossible Dream de finale van het Nationaal Songfestival wint en Nederland in Kiev vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival.

In 2010 maken de bekende krullen ruimte voor stijl haar. Met deze verfrissende look gaat Glennis ook muzikaal een nieuwe richting uit. Met de Nederlandstalige single ‘Als je mij weer aankijkt’ als resultaat. In 2011 krijgt de carrière van de zangeres een enorme positieve wending door de deelname aan het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Met haar uitvoering van Volumia’s ‘Afscheid’ valt het Nederlands publiek volledig voor de zangkwaliteiten van Glennis en scoort hierdoor binnen één week haar allereerste nummer-1 hit. De single is wekenlang de meest verkochte single in Nederland, wordt in mei 2011 bekroont met een Gouden Plaat en ontvangt een Edison nominatie voor ‘Beste single’.

Daarna volgen nog vele mijlpalen en in totaal is Glennis maar liefst vier keer uitgeroepen tot beste zangeres van Nederland. Het moge duidelijk zijn, ze staat voor uitverkochte zalen. We voelen ons vereerd om deze topvrouw op Bevrijdingsfestival Groningen te mogen verwelkomen!

Glennis Grace - Zeg Maar Niks (Official Video)

« terug naar artiestenoverzicht