Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Irene Wilkens & Sikkom Kult

Wat is er mooier dan mensen verhalen vertellen in het dialect waarmee je bent opgegroei? Irene en haar band Sikkom Kult doen dit op geheel eigen wijze. De ene keer rauw, de andere keer melancholisch, soms lief of confronterend maar altijd recht uit het hart, herkenbaar en natuurlijk in het Gronings.

 

"Ik wil zingen wat ik mooi vind en daarbij hoop ik andere mensen te raken, te emotioneren of te vermaken" aldus Irene. Bijgestaan door haar vijf koppige band zingt ze een repertoire van Groningse liedjes die geschreven zijn door tekstdichter en songwriter Alex Schoenmaker.

Na het conservatorium en vele muzikale omzwervingen bij diverse top 100-, tribute- en rock bands,  is Irene toe aan een nieuwe uitdaging. Waar Irene in het verleden al enkele singles in het Gronings dialect uitbracht is het nu tijd voor een complete cd.  Veel nieuw repertoire ligt klaar. Met de cover "As Julio gait zingen" van Bert Hadders, scoorde Irene en klein hitje. in februari 2015 kwam de eerste single "Nooit Allain" van Irene Wilkens en Sikkom kult uit. 

Irene Wilkens & Sikkom kult - As Julio gait zingen

« terug naar artiestenoverzicht