Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Iris Rijnsewijn

Iris is een jonge Groningse singer songwriter. Al op 15 jarige leeftijd begon ze eigen nummers te schrijven, voornamelijk ingetogen liedjes. Met haar bijzondere pure stem en poëtische teksten weet ze haar publiek recht in het hart te raken. 

In juni vorig jaar werd Iris als Muzikaal Talent van 2014 uitgeroepen door RTV Noord. Dat leverde haar onder andere verschillende optredens op de radio, een masterclass van Jan Henk de Groot en een optreden met het Noordpoolorkest in MartiniPlaza op. 

Dit succes gaf een flinke duw in de rug en leidde ertoe dat een wens in vervulling ging: een eigen album. In november bracht Iris haar debuut album uit: 'Through the Walls.' De titel verwijst naar de beginperiode toen de ouders van Iris voor het eerst  haar zanggeluid door de muren van haar slaapkamer heen hoorden en zo haar prachtige stem ontdekten.

Negen gevoelige nummers, puur akoestisch opgenomen door producer Martin van de Vrugt.  Bij Iris thuis opgenomen om de intentie van alle liedjes zo zuiver mogelijk te vangen. De CD klink alsof Iris naast je zit te spelen, intiem en ingetogen maar af en toe zeer indringend. Kun je nagaan hoe intens het is om Iris live aan het werk te zien!
 

Cafe Martini XL: Iris Rijnsewijn - Perfect We - RTV Noord

« terug naar artiestenoverzicht