Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Mongoose

Mongoose. De jonge Groninger die vlekkeloos engels kan spitten en zingen, en jou daar springend in mee kan krijgen. Zijn rauwe maar toch gecontroleerde flow zorgt er voor dat je zeker niet stil kan zitten bij zijn tracks vol met motivatie en energie.

De beste wildebras heeft niet voor niks de 1e plaats van De Grote Prijs van Nederland in zijn broek zitten. Vanaf dat moment zijn dingen heel snel gegaan voor Mongoose. Festivals zijn bijna dagelijkse kost geweest voor hem in 2014, een deluxe re-release van zijn debuut EP 'Easy Does It' heeft het daglicht gezien, en hiphop band The Boombox, waar Mongoose ook onderdeel van uitmaakt heeft zijn eerste video + EP uitgebracht.

Zo heeft hij mogen spelen op festivals zoals Keizerrijk, Mundial en Definitie van Hiphop (DvH). Twee dikke shows in de Melkweg + nog tientallen andere shows mogen niet ontbreken aan deze lijst. Om het nog af te maken heeft Mongoose zijn eerste internationale gig achter de rug op het Tremplin Festival in Marokko! Wat wil je nog meer? 

Nu is het tijd voor nieuwe muziek en heeft Mongoose een gloednieuwe EP in samenwerking met Tantu Beats gemaakt. Dit project heeft als thema het 'Oldskool meets Newskool' gevoel vastgehouden. Verse sample-based trap beats zorgen voor de perfecte begeleiding terwijl Mongoose al vlammend beschrijft wat zijn doelen en ervaringen zijn in deze branche. The goal is to grind, dus de naam Grindin' doet deze EP meer dan genoeg eer aan.

Mongoose x Tantu - No Problems (Music Video)

« terug naar artiestenoverzicht