Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Roberto Tan

Roberto Tan is de meest degelijke rapper van Nederland. Hij komt altijd op tijd, houdt van een broodje kaas bij zijn ontbijt en komt al zijn afspraken na.

De rapper groeit op in Stadskanaal waar een goede werkethiek en de doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-mentaliteit met de paplepel worden ingegoten. Dit vormt de basis voor zijn instelling en authentieke rechttoe-rechtaan rapstijl.

Na het uitbrengen van zijn eerste demo De Aftrap in juni 2012 wordt hij met het nummer Maak Het Af geselecteerd voor de verzamel CD ‘Breek Brood I’ van de Herman Brood Academie. Mede door zijn sterke en energieke liveperformance vraagt Kraantje Pappie hem later dat jaar om door Nederland en België te trekken voor de Semi Bekend Tour.

In 2013 brengt Roberto Tan de Zet Aan EP uit in samenwerking met Statemagazine. Met zijn selectie voor zowel de Popronde als de Grote Prijs van Nederland toont hij aan als artiest steeds relevanter te worden. Dit wordt nogmaals bevestigd als hij begin 2014 twee keer geboekt wordt voor Eurosonic / Noorderslag en met Ali B. meespeelt op Koningsdag. Onlangs verscheen debuutsingle Papier en werd hij door Giel Beelen getipt als liedje van de dag.

Momenteel werkt Roberto Tan met producer Jeroen Russchen aan zijn album en treed hij op 5 mei ook nog even voor ons op tijdens het Bevrijdingsfestival!

Roberto Tan - Nog Even (Prod. Jeroen Russchen)

Roberto Tan - Papier

« terug naar artiestenoverzicht