Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

The Cosmic Carnival Express

De Rotterdamse rock & roll band The Cosmic Carnival laat zich niet in een hokje drukken. Invloeden uit alle windstreken, en vooral die uit zestiger jaren, worden zorgvuldig en met veel gevoel samengesmolten tot een nieuw geheel. Dampende gitaar- en orgelsolo's, afgewisseld met prachtige samenzang; het grooved, het swingt en het rockt! 

The Cosmic Carnival won in 2009 al de Grote Prijs van Nederland (rock-alternative) en toerde een slag in de rondte tijdens de Popronde. Daarnaast deed de band intussen ook vele huiskamers aan met intieme optredens. Maar ook New York, Casablanca en Samos maakten kennis met de muziek die wordt omschreven als moderne sixties band die rock-'n-roll brengt, veelal meerstemmig en met invloeden vanuit diverse landen. Vorig jaar werd de Nederlandse finale van The Global Battle Of The Bands gewonnen, waardoor de band de wereldfinale mocht spelen in Chiang Mai, Thailand.

Bevrijdingsfestival Groningen wordt door The Cosmic Carnival getrakteerd op hun zogeheten 'Express-show': de band wordt uitgebreid van zes naar elf bandleden met o.a. fiddle en banjo. Verwacht een optreden waarin folk, bluegrass, gospel en rock & roll de boventoon voeren aangevuld met traditionals en originele songs van de band. 

The Cosmic Carnival - Kingmaker

« terug naar artiestenoverzicht