Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Troebadoers

Grunneger Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot bundelen hun verhalen en liedjes in een concert waarbij het publiek vooral op visite is.

Het Gronings dialect en de liefde voor Americana bracht hen samen en nu komen ze naar het Stadspark met niet meer dan een paar akoestische gitaren, banjo,  dobro en mandoline. Eigen nummers in het Gronings over de liefde, de streek en vooral uit het leven zullen worden afgewisseld met  liedjes van hun Amerikaanse helden (o.a. Willie Nelson, The Band en JJ Cale).

In oktober 2014 verscheen hun eerste single ‘Riekdom’.  Het lied kwam binnen op nummer 4 in de Alle 50 goud hitlijst van RTVNoord en stond weken op 1 in de Noord9. Na uitverkochte theaters in 2014 start in het najaar hun tweede theatertoer met de voorstelling ‘Nachtkrabers’. Ook zal het eerste Troebadoers album verschijnen.

De troebadoers
Alex Vissering, bekend van RTVNoord en liedjes als ‘De groanrepubliek’ en ‘Lutje wicht’, schrijft al jaren in het Gronings. Edwin en Jan Henk doen dit nog niet zo lang en kwamen beide in 2013 met een Groningstalig album. Edwin Jongedijk schreef eerder al de klassieker ‘As ik de kaans zol kriegen’ en de hit ‘Mien dörp’ was  het lied van ‘Het leukste dorp van Groningen’. Jan Henk de Groot  debuteerde in het Grunnegs en won de Dagblad vh Noorden Streektaalprijs 2013 met de CD ‘Weerom’ waarop o.a. ‘Dubbelcassettedeck’, ‘Kielsterachterweg’ en ‘Mamme van Michel’.

De Troebadoers - Riekdom (2014) Grunneger Hit 2014 RTVNOORD

« terug naar artiestenoverzicht