Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Zorita

Deze zevenkoppige band bestempelt hun verzameling aan instrumenten, stijlen en karakters zelf als 'Musica Vagabunda'. Zorita is een ranzige, rijkelijk riekende ratjetoe. Boordevol oorstrelende boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten; van accordeon tot trompet en viool. Voeg hier vervolgens wat basisgroenten, zoals bas, drums, gitaren en de schurende stem van frontman Carlos Zorita Diaz aan toe en laat dit even doorkoken. 

In de zomer van 2014 stak Zorita de Noordzee over om te touren in Engeland. Ze speelden op grote festivals en in kleine zaaltjes, gaven een optreden op een enorm piratenschip en stonden op het kleinste podium van Engeland, achter de etalage van een gitaarwinkel in Londen. In hun kielzog twee filmmakers die ieder moment van de tour vastlegden. Alles wat er voor én achter de schermen gebeurde, alle hoogte­ én dieptepunten op deze roadtrip. Na een succesvolle crowdfunding wordt het beeldmateriaal omgezet in een muziekdocumentaire die samen met de gelijknamige nieuwe EP ‘Until We Die’ uitkomt op 4 april 2015. 

LiveXS omschreef de groep reeds als “stuk voor stuk supermuzikanten”. 3FM bestempelde Zorita als “absoluut uniek” en Revolvers Lust For Live noemt hen "een absolute revelatie op plaat en een sensatie op de bühne". Dit wil je niet missen!

Zorita – The Clyster of The World – Live at Paradiso Noord, Tolhuistuin

« terug naar artiestenoverzicht