Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Ali B

Niemand minder dan Ali Bouali komt dit jaar Bevrijdingsfestival Groningen openen! Al jaren is deze leipe Mocro actief, eerst voornamelijk als rapper, inmiddels net zo bekend als TV-persoonlijkheid, cabaretier en theatermaker. Op 5 mei wordt hij vergezeld door zijn band, waarmee hij ook het nummer 'Nieuwe Held' ten gehore zal brengen. 

Het nummer 'Nieuwe Held' heeft Ali B vorig jaar speciaal geschreven voor de tv uitzending van het Concert van de Vrijheid n.a.v. 70 jaar bevrijding en 25 jaar Bevrijdingsfestivals. 

Ali B heeft een indrukwekkende carrière. In 2004 scoorde hij met “Ik Ben Je Zat' zijn eerste Top 40-hit. De single bereikt in twintig weken lijst de derde positie. Later dat jaar rapt hij mee op “Wat Zou Je Doen” van Marco Borsato. De single staat vier weken op de eerste plaats. 

In 2011 maakt Ali B de succesvolle tv-serie ‘Ali B Op Volle Toeren’, waarin de rapper samenwerkingen aangaat met Nederlandse acts uit het verleden. Ook start hij met een theaterprogramma, ‘Ali B Geeft Antwoord’. In 2012 krijgt hij de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. 

In 2013 start Ali B als coach in het tv-programma ‘The Voice Of Holland’. Later dat jaar werkt hij opnieuw samen met Marco Borsato. De single “Muziek” bereikt de top 10.

Bij De Wereld Draait Door brengt Ali B samen met Ruben Annink in 2015 de track Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn. Later dat jaar kondigt de rapper aan dat er in 2016 weer een nieuw album komt. Met Glen Faria neemt hij de track Gekke Kleine Jongen op.

In 2016 wil Ali B, voor het eerst in tien jaar, weer met een album komen. In februari komt zijn samenwerking met Sevn Alias en Boef op Een Klein Beetje Geluk in de Tipparade terecht. Het nummer werd gemaakt voor de Nederlandse release van de film Black.

 

Ali B - Een klein beetje geluk - ft Sevn Alias & Boef

« terug naar artiestenoverzicht