Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

De Kat

Bluesband De Kat is Gronings best bewaarde geheim. Letterlijk! Vrijwel onvindbaar op het internet moeten ze het vooral van mond-tot-mond reclame hebben. En dat dit werkt blijkt wel uit de volle zalen waar ze spelen. 

De afwezigheid van deze band op het internet ligt niet aan de vaker voorkomende zoekterm (de Kat is namelijk tevens een van de oudste huisdieren van de mens), maar is een bewuste zet van de groep die zelf niet van poespas houdt. Onvindbaar zijn op Google, je fans een interview laten doen, totaal geen promotie voeren, hoe kom je dan in godsnaam aan wat naamsbekendheid in deze tijd?

De Kat doet het gewoon. De band, geboren en getogen in Café De Zolder in hartje Groningen, is sinds een jaar het gespreksonderwerp in bluesland. Met een chemie waar je u tegen zegt speelt het viertal uitgesponnen solo’s, trippende psychedelica en dansbare bluesrock. Dit is geen ordinaire huiskat, maar doet meer denken aan de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland, die met een enorme grijns op zijn snuit een krat vol psychedelische solo’s voor je open trekt.

Als je het viertal bezig ziet, allen metersdiep in de muziek verzonken, kan je je alleen maar afvragen hoe fijn het moet zijn om met zo een onderlinge klik samen te kunnen spelen. Dat is dan waarschijnlijk ook de succesformule van De Kat, naast een aantal aantrekkelijke liveshows (zoals zeven optredens tijdens Eurosonic Noorderslag 2016) die automatisch mond-tot-mondreclame genereren. 

Voor alle nieuwsgierigen onder ons spelen ze op 5 mei in het Stadspark!

DE KAT - Janis

« terug naar artiestenoverzicht