Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Hans Hannemann & The Lone Riders

De songs van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ uut Grunn authentiek én toegankelijk.

Na een kort verblijf aan de Rockacademie in Tilburg vertrekt Hannemann naar Dublin. Daar werkt hij als barpianist en organist in een gospelkerk. Na een jaar verruilt hij de Ierse hoofdstad voor Oost-Groningen om daar de analoge opnamestudio Twangwolf op te zetten. Jarenlang ging het vinyl van anderen door zijn handen, nu focust hij zich op zijn eigen muziek. 

Als songwriter laat hij zich inspireren door country grootheden als Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver en de klassieke pop van de 60’s en 70’s. Toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities naar een volledig eigen stijl te vertalen

Momenteel legt Hans de laatste hand aan zijn debuutalbum “Making up for living easy”. Op de plaat wordt hij begeleid door gitarist Jan Peter Hoekstra (Douwe Bob, Ilse DeLange), bassist Maarten van Damme (Stevie Ann, Wende Snijders) en drummer Wim Geenen (ex-Admiral Freebee).

Op 5 mei komt hij samen met zijn band een indrukwekkende, intense show neerzetten!

Hans Hannemann - Fair-Weather Friend

« terug naar artiestenoverzicht