Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Hans van der Lijke

Hans van der Lijke treedt meestal solo op en brengt dan zijn zelf geschreven liedjes en de daarbij behorende "vertelsters" - in onvervalst Gronings en onverwachts een enkel Nederlandstalig lied daarbij, waaraan toch op één of andere manier de link met Groningen niet ontbreekt. Speciaal voor 5 mei heeft hij echter twee andere muzikanten in de arm genomen!
 

Op vijf mei vormt Hans van der Lijke samen met Linde Nijland en Bert Ridderbos een muzikaal gelegenheidstrio dat eerder al met hem samenwerkte bij o.a. het tot stand komen van zijn nieuwste "CD-box: "Dagbouk van n troubadour." Hans begeleidt zich bij al zijn liedjes op een akoestische gitaar.

Linde Nijland beheerst een uitgebreid repertoir aan klankrijke- veelal dichterlijke folk waaraan zij haar kristalhelder stemgeluid toevoegt. E.e.a, leidt tot een geheel eigen sound. Zij begeleidt zich eveneens op een akoestische gitaar en treedt niet alleen op in Groningen en de rest van Nederland - maar regelmatig ook tot bijv. in Engeland - Duitsland en Vlaanderen..

Linde heeft daarbij het geluk dat zij terzijde gestaan wordt door Bert Ridderbos, een muzikale kompaan- en duizendpoot van uitzonderlijk formaat. Bert is multi- instrumentalist en speelt op banjo - gitaar- accordeon en bas. Samen met Linde produceerde hij diverse welluidende CD's en maakten zij muzikale trips tot ver buiten Europa.   

Hans van der Lijke. Johanna

« terug naar artiestenoverzicht