Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

LIJPE

Met onder meer bijdrages aan het succesvolle New Wave-album en videoclips die miljoenen views pakten, heeft rapper LIJPE zich in korte tijd bewezen. 

Lijpe is een rapper afkomstig uit het dorp Maarssen dat vlakbij Utrecht ligt. Hij trok de aandacht met sterke tracks, diverse optredens en populaire sessies en tekende bij Top Notch. Met de video bij het nummer 'Ogen In Je Rug', geschoten in Marokko, oogstte Lijpe veel lof.

Afgelopen november bracht hij zijn eerste full-length album uit. Op "Levensles" staan geen nummers over poppen in de cub of chickies fixen, vertelt hij in een interview met Ballinnn. “Ik ga nooit de studio in met de gedachte om een partytrack te gaan maken. Ik ben zelf ook geen uitgaansmens, dus dat is niet mijn ding. Ik ben een persoon die het liever heeft over real shit.”

“Ik vind het niet erg om een keer een clubhit te maken, maar het is er gewoon nog nooit van gekomen. Ik hou er niet van om dingen te forceren. Alleen wanneer ik zin heb om iets te doen, doe ik het. Mensen zouden misschien willen dat ik commercieel zou gaan, maar ik ben op mijn eigen tour. Ik doe wat ik zelf wil.” Leve de vrijheid!

Lijpe - Jackpot

« terug naar artiestenoverzicht