Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Tim Douwsma

Tim Douwsma is binnen en buiten Nederland populair: als hij in 2014 namens Nederland de punten verdeelt in de finale van het Eurovisie songfestival, verovert hij Europa. Het brengt een grote golf aan publiciteit teweeg. Tim staat al snel bekend als The Dutch Hot Guy! In Nederland wisten we dat natuurlijk al lang, dankzij zijn indrukwekkende muzikale én theatrale prestaties.

In 2007 verwerft Tim nationale bekendheid door zijn deelname aan het SBS6 programma So You Wanna Be a Popstar. Het luidt de start in van zijn muzikale carrière. Eind 2007 scoort hij hoge ogen met zijn debuutsingle Wil je bij me blijven slapen. 

Eind 2009 debuteert Tim op het witte doek in de film De hel van '63. Daarna neemt zijn carrière een vlucht. Hij brengt diverse succesvolle singles uit, tourt door Nederland en België en neemt in 2012 deel aan het Nationaal Songfestival. Daarnaast ontwikkelt hij zijn talent voor presenteren. Hij host diverse programma's op Z@pp en voor AvroTros. In 2014 wordt Tim de nieuwe presentator van AVRO Junior Dance waarbij hij de frontman is van een aantal grote live shows.

Tot en met april 2016 speelt Tim naast Vajén van den Bosch in de de hitmusical Grease. In de hoofdrol van Danny Zuko acteert, zingt én danst Douwsma in vele theaters van Nederland. Ook schittert Tim datzelfde seizoen in het populaire tv-programma Expeditie Robinson. We kijken er enorm naar uit om hem 'in het echt' te zien op 5 mei! 

Tim Douwsma - Allebei (Officiële video)

« terug naar artiestenoverzicht