Bevrijdingsfestival loopt in de soep: eten is delen

Eet je op 5 mei om 18 uur samen met ons de Vrijheidsmaaltijdsoep? Zo kunnen we met elkaar stil staan bij onze vrijheid. Gewoon door het er met elkaar over te hebben blijven we ons bewust van die kwetsbare en o zo belangrijke vrijheid. De soep is vegan en verrukkelijk en het recept is van tv-kok Yvette van Boven. Dus: maak die soep of zorg dat je een gratis blik in huis hebt, eet ‘m met je huisgenoten of buren of vrienden (op veilige afstand) en heb het over die vrijheid!

Gratis blikken soep

Overal in Groningen worden blikken soep verspreid. In de stad kun je op 1 mei tussen 10-16 uur een gratis blik afhalen bij onze speciale kraam op de Grote Markt. In Haren en Ten Boer worden blikken verspreid. De vrijheidslopers van de Tocht om Noord nemen blikken mee naar verschillende dorpen. En ook bij de Voedselbank in Groningen kunnen klanten een gratis blik krijgen. Een blik (800 ml) is genoeg voor vier personen.

Geen blik gescoord?

Hier staat het speciale recept van Yvette van Boven, chefkok en schrijfster en bekend van de televisie.

Soep laten bezorgen?

Ben je slecht ter been of heb je geen vervoer? Een beperkt aantal blikken bezorgen we op 3 mei. Dus op = op! Aanvragen kan hier:

Praten over vrijheid

Bij de meeste blikken soep krijg je een toffe en unieke gespreksversneller met prikkelende stellingen, uitspraken en vragen over het begrip vrijheid. Zo is het nog makkelijker om het over vrijheid te hebben. Kook je zelf? Download hier de gespreksversneller

Delen? Foto’s, screenshots, tekstjes, voiceberichten en andere toffe dingen kun je hier uploaden en zo delen via de stream en live-uitzending van Bevrijdingsfestival Groningen.