Bevrijdingsfestival loopt in de soep: eten is delen

Wij hebben samen op 5 mei om 18 uur de Vrijheidsmaaltijdsoep gegeten. De Vrijheidsmaaltijdsoep was ervoor om met elkaar stil te staan bij onze vrijheid. Gewoon door het er met elkaar over te hebben blijven we ons bewust van die kwetsbare en o zo belangrijke vrijheid. De soep was vegan en verrukkelijk en het recept is van tv-kok Yvette van Boven.

Gratis blikken soep

Overal in Groningen werden blikken soep verspreid. De vrijheidslopers van de Tocht om Noord namen blikken mee naar verschillende dorpen. En ook bij de Voedselbank in Groningen konden klanten een gratis blik krijgen. Een blik (800 ml) is genoeg voor vier personen.

Geen blik gescoord?

Hier staat het speciale recept van Yvette van Boven, chefkok en schrijfster en bekend van de televisie.

Praten over vrijheid

Bij de meeste blikken soep kreeg je een toffe en unieke gespreksversneller met prikkelende stellingen, uitspraken en vragen over het begrip vrijheid. Zo is het nog makkelijker om het over vrijheid te hebben. Kook je zelf? Download hier de gespreksversneller