Terug naar het overzicht

3x Freek de Jonge

Praktische informatie

  • 4 mei 2014

  • 15.00 en 21.00

  • 5 mei 2014

  • 20.30

  • Locatie

  • Grand Theatre

  • Toegang

  • Variërend van € 10 tot € 20 Studenten 3x voor €25

Hella en Freek de Jonge - Spring

‘Spring’, het nieuwste boek van Hella de Jonge, is het verhaal over de inspirerende band tussen twee kunstenaars, over de houdbaarheid van vriendschappen, de ontdekking van het oorlogsgeheim van haar tante en haar gevecht tegen een chronische immuunsysteemziekte. Een openhartig boek over liefde en vrijheid.

Op zondagmiddag 4 mei leest Hella voor uit ‘Spring’. Freek interviewt haar en zal op zijn bekende bescheiden wijze een paar liedjes zingen en hier en daar een kwinkslag plaatsen. Ook beantwoordt het echtpaar vragen van het publiek.

Freek's Ooms in de oorlog

Theater na de Dam organiseert in het hele land programma’s op de dag van de Dodenherdenking. In Groningen herdenken Hella & Freek de Jonge de oorlog aan de hand van persoonlijke verhalen. Freek de Jonge vertelt over zijn ooms in Westeremden en wat ze meemaakten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Direct na de traditionele herdenkingstocht is iedereen welkom in het theater aan de Grote Markt.

Freek de Jonge - Vrijheid Zondermeer

Zondermeer is een samenvoeging van zonde en ondermeer. Het is, afgezien van het Neerlands Hoop-tribuut in 2004, zijn eerste muziektheaterprogramma in dit theater. De schitterende songs van zijn laatste zeer lovend ontvangen cd Zonde vormen de basis. Verder staan op het programma enkele actuele conferences. En misschien klinkt er ook nog wel een lied van Neil Young?

De Volkskrant schreef toen de voorstelling nog in de kinderschoenen stond: "Zijn verbale aanlopen naar de liedjes maken de avond al tot een feestje. Mormel zonder vorm, over de moord op een jong meisje (‘Hij heeft haar machteloos verblind door woede doodgeslagen, en met haar pop begraven midden in de nacht’), is angstaanjagend mooi."

Bezoek www.grandtheatregroningen.nl voor meer informatie over het programma en toegangsprijzen. 

Freek de Jonge - Zondermeer
Freek de Jonge - Zondermeer