Terug naar het overzicht

Wie hoort mij?

Praktische informatie

  • 4 mei

  • 21.15

  • Locatie

  • Lutherse Kerk, Groningen

  • Toegang

  • €12,-, CJP/studenten/scholieren: €8,-

De première vond plaats precies een jaar na de ramp, op donderdag 24 april 2014 in de Synagoge in Groningen. Daar was ook de wereldpremière van het lied "Bishaash", speciaal voor dit programma geschreven door de Bengaalse componist Labik Kamal. De compositieopdracht is verstrekt door de Nederlandse ambassade in Dhaka. 

Naast het lied van Labik Kamal omvat het programma koormuziek met moderne slavernij en uitbuiting als onderwerp. Het lied "Mayn rue-plats" van Morris Rosenfeld vertelt over de veelal Joodse naaisters die omkwamen bij een brand in een naaiatelier in New York in 1911. Verder worden onder andere uitgevoerd het "Neruda Requiem Aeternam" van Mikis Theodorakis en "The Song of Human Rights" van Howard Hanson.

Het programma wordt uitgevoerd door het gemengd koor van het 4 Mei-Projekt. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Olga Karelova (piano), Martin Grudaj (cello) en Tsjisse de Jong (slagwerk). Het geheel staat onder leiding van Pieter Kole (dirigent).

Voor dit programma is het 4 Mei-Prokekt een samenwerkingsverband aangegaan met de Schone Kleren Campagne. Zij stellen o.a. foto's beschikbaar van Zilveren Camera winnares Marieke van der Velden. Een selectie uit deze foto's is bij de concerten te zien.  

Concert: 4 mei om 21.15 uur
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, Groningen

Entree: 12 euro, CJP/studenten/scholieren: 8 euro

Inlichtingen en reserveringen via de website: www.4meiprojekt.nl