Terug naar het overzicht

4 Mei-Projekt

Praktische informatie

  • 4 mei

  • 21:00 uur

  • 5 mei

  • 12:00 uur

Met het programma ‘Jouw vrijheid, Mijn vrijheid’ wil het 4 Mei-Projekt vieren dat we al ruim70 jaar met zo veel Europese landen in vrede en vrijheid leven, vrijheid van menings-uiting hebben, oppositie kunnen voeren en democratisch beslissingen kunnen nemen. Maar die vrijheid komt in Nederland net als in heel Europa steeds meer onder druk te staan. De vrijheid van meningsuiting is al een aantal keren belaagd door bloedige aanslagen en Europa stroomt vol met migranten op de vlucht voor een verschrikkelijke oorlog. Hoe open willen we onze vrede en vrijheid delen met anderen of worden we Fort Europa, dat angstvallig haar grenzen bewaakt met hoge hekken en een schrikbarende zee?

Betekent jouw vrijheid dan ook mijn vrijheid of de mijne die van jou?

Het koor van het 4 Mei-Projekt zingt liederen en moderne composities over mensen, die op allerlei verschillende manieren op zoek zijn naar vrede en vrijheid. Over slaven die door hun opstand vrijheid verwerven in een nieuwe staat zoals in de compositie van de Haïtiaans-Amerikaanse componist Sidney Guillaume over Haïti. Over vrede en vrijheid in Europa zoals in het speciaal voor het 4 Mei-Projekt gecomponeerde werk van Feike van Tuinen, dat op 16 april in première gaat. Over innerlijke vrijheid zoals in ‘Being Peace’ van Russell Peterson op teksten van Thich Nath Hanh of de gevaren van de zoektocht naar vrijheid over zee zoals in de Finse liederen van Aulis Sallinen.

Jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool VRIJDAG uit Groningen zullen dilemma’s rond vrijheid verbeelden in korte voordrachten op basis van gedichten van o.a. Marion Bloem en Ilja Pfeijffer.

Optredens van het 4 Mei-Projekt in Groningen:

4 mei: Optreden in Der Aa-kerk, 21:00 uur. 

5 mei: Lunchconcert in de Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringenstraat 33. 12:00 uur. Entree € 14,00 t/m/ 18 jaar; CJP of Stadjerspas € 7,00. Na afloop is er een lunch voor bezoekers en koorleden. Kosten € 6,00.

Optreden tijdens het Bevrijdingsontbijt op de Grote Markt; 9.00 uur - 11.00 uur.

Tickets en meer informatie op de website van het 4 Mei-Project.