Terug naar het overzicht

4 mei in het park

Praktische informatie

  • 4 mei 2015

  • 13.00 - 17.00

  • Locatie

  • Stadspark Groningen

  • Toegang

  • Gratis

Het podium bevindt zich op het Local Heroes veldje, nabij de Paterwoldseweg. De toegang is gratis! 

Tijdschema podium:

13.00 - 13.40 The Blind Roofers
13.40 - 14.00 Amy Campbell
14.00 - 14.05 Kasper Peters & Jephta de Visser
14.05 - 14.40 awkward i
14.40 - 15.00 Evanne Dongstra
15.00 - 15.05 Kasper Peters & Jephta de Visser
15.05 - 15.40 Orange Skyline
15.40 - 16.00 Amy Campbell & Evanne Dongstra
16.00 - 16.05 Kasper Peters & Jephta de Visser
16.05 - 17.00 Tangarine

Scroll verder naar beneden op deze pagina voor meer informatie over de artiesten.

 

 

Eten en drinken

Op 4 mei is de bar geopend. Daarnaast zet Miss Bean je koffie, komt Cut the Crèpe heerlijke biologische crèpes bakken en zijn er sappen en sangria te krijgen bij Fris en Rein. Tot slot staat Cooking Highlander voor je klaar met hun barbecue, Knobibrood, aardappelwedges en broodjes hamburger en braadworst.

Meneer Bakker's Luistervinkverzen
Meneer Bakker's Luistervinkverzen

Activiteiten voor jonge gasten

Bij Het Zeefdrukbureau kunnen kinderen onder begeleiding van kunstenaars zelf aan de slag. Druk zelf je zakdoek of tasje, neem mee en gebruik! Hier leer je in een handomdraai zelf met textielinkt door een zeef te drukken. Spierballen vereist.

Meneer Bakker's Luistervinkverzen
Meneer Bakker luistert je af. Heimelijk noteert ze zinnen die ze uit monden van bezoekers hoort rollen, en puzzelt net zo lang tot ze een pareltje van een gedicht in handen heeft: een Luistervinkvers. 

Gewapend met een ouderwetse typemachine, gouden envelopjes en een vervaarlijk scherpe pen, verblijdt Meneer Bakker je stiekempjes met haar Luistervinkverzen. Je weet nooit wanneer er een gouden envelopje in je tas of broekzak opduikt, dus weest alert!

Kasper Peters

Kasper Peters is freelance poëziedocent én Brommerdichter. Hij staat niet alleen bekend als een getalenteerde dichter, maar ook als een goede voordrachtskunstenaar. Hij is een van de medeoprichters van De Dichters uit Epibreren. Sinds januari is hij de nieuwe Stadsdichter van Groningen. Daarmee is hij de zevende Stadsdichter die dit ambt voor twee jaar gaat vervullen.

Dans voor de stad

Ze hadden al gehoord over
de vrijheid die na jaren

de buitenwijken had bereikt

over wespen die hun
nesten in het midden van de stad
voor oostenwind verruilden

over veel te jonge jongens die
in kelders angstig dagen
door hun duimen lieten draaien

over vrouwen die het leven
met een dans weer gingen vieren
als een feest van eeuwigheid.

Jephta de Visser
Jephta de Visser

Jephta de Visser

Jephta de Visser is de huidige huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werd geboren in Leeuwarden en groeide op op een boerderij op het Friese platteland. Tegenwoordig woontze in Groningen. Jephta is 21 jaar oud en derdejaars student kunstgeschiedenis aan de RuG. Ze viel in het verleden in prijzen bij Doe Maar Dicht Maar en won de Slauerhoffpoëzieprijs. Sinds september is ze opnieuw zeer actief op poëziegebied in Groningen en omstreken en schrijft ze maandelijks voor de Universiteitskrant. 

‘Er was,’ - zo stelde hij -
‘niet veel meer te verwachten
van een  God daarboven.’
Hij kansberekende dat er hoger
misschien wel werd gegooid 
met dobbelstenen.

Daar zaten volgens hem:
de Goden van Joden,
Hindoestanen, Moslims, Christenen
en tal van and’re oppermachten -
zelfs de God van hen die dachten,
dat ze alleen maar in zichzelf geloofden.
De Goden lachten in hun vuistjes:
bij elke grote straat ontstond een
godsdienstoorlog.
Gooide er een God Yatzee
dan sloeg een mens een ander mens.
Hij concludeerde dat de Goden
een raar gevoel voor humor hadden.

Zij grijnsde: ‘misschien dat de verdraagzaamheid
van boven komt
de ruzie van beneden.
Zullen we nu verder spelen?’
Ze had hem net,
schaakmat gezet.  

The Blind Roofers

The Blind Roofers is een fonkelnieuwe muzieksensatie uit Groningen. De band mixt invloeden uit de genres Americana, Classic Rock en Surf van de 60’s en 70’s en steekt dit in een fris en hedendaags jasje. De unieke, pakkende stem van de frontman samen met energieke en enthousiaste performances zorgen ervoor dat de muziek de luisteraar in no time meevoert in swingende grooves. Niet voor niets werd deze band gekroond tot de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2014. Wat ons betreft een heerlijke band om de middag mee te beginnen! 

The Blind Roofers - My Love, My Dream (live)

awkward i

akward i is het geesteskind van de van oorsprong Groningse singer-songwriter Djurre de Haan. Hij maakt al jaren prachtige, melodieuze folkliedjes, met en zonder band. Hij bracht naast wat EP's twee platen uit bij Excelsior en heeft niet zelden bij DWDD gespeeld. Zijn laatste plaat, 'Everything on Wheels,' stamt uit 2011. Hoog tijd voor een nieuw album, dat dacht Djurre zelf gelukkig ook. Die is echter nog niet klaar, awkward i had het ook nog even druk met muziek voor de film 'Aanmodderfakker,' wat hem een nominatie voor een Gouden Kalf opleverde. 

Bij ons in het Stadspark komt awkward i in kleine bezetting oude nummers én liedjes van zijn nieuwe plaat spelen. 

Awkward I ♫ Mother's Last Words To Her Son • Amsterdam Acoustics •

Orange Skyline
Orange Skyline

Orange Skyline

De jonge Groningers van Orange Skyline timmeren héél hard aan de weg. Zo zijn ze bijvoorbeeld al uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en speelden ze bij DWDD en op de afgelopen editie van Noorderslag. Dat doen ze met indierock die valt te omschrijven als een mix van The Kinks en The Who uit de jaren zestig en grote hedendaagse britpopnamen als Oasis, The Libertines en Arctic Monkeys. Ze spelen meestal hard en met een onvermoeibaar en zeer aanstekelijk enthousiasme. Op 4 mei zullen ze het iets rustiger aanpakken, met een speciale semi-akoestische set!

Orange Skyline - I Don't Mind

Tangarine

Al vanaf hun twaalfde jaar maken de broers Sander en Arnout Brinks, afkomstig uit Assen, samen muziek. Ze werden hevig beïnvloed door de folktraditie uit de jaren zestig. In de jaren die volgden brachten ze vier albums in eigen beheer uit. Jarenlang organiseerden ze eigenhandig in het hele land optredens, van huiskamers tot buurtcentra. Ook stonden ze met grote regelmaat in voorprogramma’s, waaronder in dat van latere labelgenoot Tim Knol. 

Nadat ze eerst regionale bekendheden in het noorden van Nederland waren geworden, maakten ze in 2012 een landelijke claim to fame en tekenden ze bij Excelsior. Eén van de hoogtepunten in de concertreeks die volgde, is ongetwijfeld het optreden op Lowlands 2014. Een ander hoogtepunt in dit jaar was dat Tangarine elke maand in DWDD aanwezig was als huisband. 

Na een succesvolle clubtour afgelopen jaar en een heuse theatertour in april, komen ze op 4 mei deze fijne middag in het Park afsluiten!

Tangarine - It's Alright